Денсаулық сақтау министрлігі білім беру мекемелерінде тамақтандыру бойынша жаңа нормаларды бекітті, деп хабарлайды Zakon.kz.
Түзетулер тамақ құрамы мен тамақтандыру формасын (мектептер тамақты өздері дайындайды немесе аутсорсинг пен кейтеринг) қамтитын режим мен сапа талаптарын қарастырады. Мәселен, енді мектептерде ұйымның таңдауы бойынша стандартты мәзір (тағамдардың бір жиынтығы) немесе швед үстелі (оқушы өзі таңдай алатын бірнеше тағам. Мектеп жасына дейінгі балаларға қолданылмайды) болуы мүмкін.
Балалардың болу уақытына байланысты бір реттен алты ретке дейін тамақ беріледі.
Тамақтың сапасы бойынша: ет тағамдары үшін жылқы еті, бұзау еті, сиыр еті немесе құс еті қолданылуы мүмкін. Сусындардан жай су, ашытылған сүт өнімдері, жеміс қосылған шайлар мен компоттар беріледі. Тұз бен қанттың пайызы шектелді, ГТА-ға тыйым салынды. Азық-түлік стандарттары мен санитарлық нормаларды медицина қызметкерлері қадағалайды.
Мектептерде флот макарондары, фарш қосылған құймақ, морс пен квас, уыздық, окрошка, саңырауқұлақтар, консервілер, фаст-фуд, қыша мен ақжелкек, кофе, шұжық, балық және шырындар беруге тыйым салынады.
Мақала тегтері